معاونت برنامهریزی وزارت نفت اعلام کرد: ظرفیت تولید گاز خام کشور در سال ۱۴۰۰ برای نخستین بار از مرز ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب در روز عبور کرد و برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی هم نسبت به سال قبل از آن (۱۳۹۹) بیش از چهار درصد افزایش یافت.
مدیر مخابرات و تله متری شرکت انتقال گاز ایران گفت: هم اکنون ظرفیت تولید گاز در کشور روزانه به ۸۵۰ میلیون مترمکعب رسیده و خطوط اعتباری فیبر نوری صنعت گاز به ۱۴ هزار کیلو متر افزایش می یابد.
وزیر دولت قطر در امور انرژی گفت که کشورش قصد دارد با توجه به افزایش تقاضا برای گاز به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین، تولید گاز خود را تا سال ۲۰۲۷ به میزان دو سوم افزایش دهد.
در شرایط کنونی بخشی از تجهیزات صنعت نفت مستهلک شده و نیازمند بازسازی و نوسازی هستند، امری که طبق گفته های وزیر پیشین به ۱۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد، به تازگی اما قدم هایی برای این مهم برداشته شده که بر اساس آن حدود ۷۰۰ میلیون دلار برای بازسازی تأسیسات نفتی و گازی اختصاص داده شده است.
سالانه ۸۰ میلیارد دلار معادل ۱.۹ هزار تریلیون تومان پول کشور (ارز نیمایی) برای تأمین یارانه سوخت هزینه میشود که این به معنای گنجی به وزن ۱۶۵۰ تن طلای خالص (هر گرم طلا ۱.۳۰۷.۹۰۰ تومان) است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: اصلاح تعرفه گاز پرمصرفها، اجرای بهینهسازی موتورخانهها، افزایش تولید گاز، نصب کنتور هوشمند و نظارت بر مصرف گاز ادارات دولتی از جمله اقدامات شرکت گاز برای تامین سوخت زمستانی بوده است.
مدیر گروه نفت اندیشگاه تحلیلگران انرژی گفت: امسال قطعی گاز جدی در فصل سرما رخ نداد و دلیل آن هم توزیع معادل کسری گاز، سوخت مایع گازوئیل و مازوت در نیروگاهها و صنایع بود تا بتوانیم این زمستان سخت را بگذرانیم. باید میادین گازی توسعه پیدا کنند.
کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه کمکاری کشورهایی مثل ایران و حتی ترکمنستان و یا قطر باعث شده روسیه جولان بیشتری بدهد، گفت: ایران میتواند در درگیری اخیر بین روسیه و اوکراین نقشی تاثیرگذاری را ایفا کند، یعنی بازیگر منطقه و دنیا قلمداد شود به شرطی که در مذاکرات وین به توافق برسیم.
طبق اسناد، توان تولید گازمایع در مجتمع پارس جنوبی 7.6 میلیون تن در سال برآورد میشود که از این میزان، تولید واقعی LPG در سال 99 حدود 3.3 میلیون تن بوده است که نسبت به سال 98 حدود 500 هزار تن عدد کمتری را ثبت کرده است.
سرپرست مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر رعایت صرفهجویی در مصرف گاز طبیعی، اعلامکرد: اکنون مصرف گاز از تولید پیشی گرفته است.
مدیر عامل شرکت گاز گفت: سوخت گاز تحویلی به نیروگاه ها بیش از سال گذشته بوده اما در نیروگاه ها نیز رشد مصرف سوخت به تبع رشد مصرف برق در کشور رخ داده است.
معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: صادرات گاز به ترکیه و عراق هم در روزهای گذشته بدون هیچ مشکلی در جریان بوده است، خوشبختانه به دلیل نوع توزیع گاز که در سالهای گذشته اتفاق افتاده است و خطوط لوله سراسری که در دالانهای غرب، مرکز و شرق ساخته شده یک شبکه پایدار گاز داریم.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس گفت: این پالایشگاه هماکنون و در حالی که به ظرفیت کامل نرسیده است، به اندازه ظرفیت یک فاز پارسجنوبی به شبکه گاز سراسری کشور متان و به سه پتروشیمی ماهشهر خوراک اتان میدهد.